Online Marketing Bureau voor Internet Marketing

Affiliate Marketing Beheer & Consultancy

Affiliate marketing is de ideale vorm van “performance based” marketing. Dit betekent dat de adverteerder ofwel het merk, alleen een commissie (vergoeding) afdraagt als er daadwerkelijk een conversie heeft plaatsgevonden. Een bekende term binnen deze interessante vorm van marketing is daarom “No cure, no pay!” Als ervaren Affiliate Marketing Consultants zorgen wij voor:

Strategie, Commissie modellen & Doelstelling bepaling
Voorwaarden & Afbakening van de campagne
Campagne & Publisher management
Rapportage & Data analyse
Synergie tussen online marketing kanalen

Vrijblijvend advies?

Laat je gegevens achter en neem contact op met Wesley of Donat.

  Affiliate marketing: hoe werkt het?

  Kort gezegd is affiliate marketing het aangaan van een partnership tussen adverteerder en “publisher” (website eigenaar), waarbij de adverteerder de publisher een commissie vergoeding betaald bij een vooraf afgesproken conversie doel.
  Aan deze partnership kunnen tal van regels verbonden zitten.

  Wij zullen jou als adverteerder op ieder punt adviseren welke voorwaarden, uitsluitsels, modellen en attributies raadzaam zijn om mee te nemen in de partnership deal. Hoe beter je dit afbakent en communiceert, hoe beter jouw affiliate marketing programma zal lopen.

  De adverteerder stelt promotiemateriaal beschikbaar binnen hun eigen systeem of via een affiliate marketing netwerk dat fungeert als partnernetwerk. Het affiliate marketing netwerk faciliteert in deze dan de tracking (meting) en uitbetalingen naar de affiliates ofwel publishers.

  Affiliate-marketing-partnership

  Affiliate marketing uitbesteden?

  Voor optimalisatie van resultaten raden we aan om affiliate marketing uit te besteden. Als affiliate marketing bureau hebben wij vele jaren ervaring, waardoor we zowel adverteerders als publishers kunnen helpen met groei  en prestaties. Hieronder verschaffen we voor beide partijen informatie over de manier waarop affiliate marking aan Muscle Media uitbesteden mogelijk is.

  Heb je als bedrijf hulp nodig om jouw affiliate marketing campagne op te zetten of te optimaliseren? Wij nemen deze zorgen volledig uit handen van opzet tot beheer tot wekelijkse rapportages van de resultaten en potentiële optimalisatie kansen.

  Wij beheren, adviseren en optimaliseren affiliate marketing campagnes voor verschillende merken. Van strategie en voorwaarden t/m het bedenken van unieke campagnes & commissie modellen die interessant genoeg zijn voor publishers tot conversie optimalisatie en meer.
  Wij zullen daarbij parallel continu en prominent assisteren met het werven van publishers & het verbreden van samenwerkingen via creatieve partner deals.

  Belangrijke note:
  Wij zijn ook bekend met “de andere kant” van het verhaal, de zogenoemde “publisher kant”. Dit maakt ons als affiliate marketing advies bureau aardig uniek in dit verhaal, aangezien wij beide werelden als geen ander begrijpen. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met beide kanten van deze “performance based” medaille. 

  Hierom is Muscle Media erg sterk in het campagne management & relatiemanagement met publishers. Lees onder het kopje “Voor affiliates” verder voor meer uitleg waarom wij zo veel van de Publisher kant” af weten.

  Strategie, Commissie modellen & Doelstelling bepaling
  Voorwaarden & Afbakening van de campagne
  Campagne management
  Sales & Leads keuring
  Publisher relatie management
  Werving van A-publishers als extra afzet kanalen
  Rapportage & Data analyse voor campagne optimalisatie
  Strategische synergie tussen alle online marketing kanalen. Hoe is het affiliate marketing kanaal afgestemd met de interne SEO & SEA strategie?

  Muscle Media beheert zelf ook meerdere affiliate website voor zowel klanten als van onze eigen e-commerce tak. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in affiliate marketing vanaf beide kanten: Adverteerder & Affiliate / Publisher.

  Mocht je dus een affiliate website hebben of willen opzetten, ook daar kunnen wij jou in ondersteunen via strategie, netwerk, het sluiten van wederzijds interessante deals, etc. Wij zijn als geen ander ervaren in onderhandelingsproces en executie van publisher websites.

  Voorbeelden van grote affiliate websites / publisher websites & vergelijkingswebsites die Muscle Media als partner in de armen hebben genomen zijn onder andere zorgverzekeringwijzer.nl, zwemkleding.nl, wasmachines.nl, berekenen.nl, simonlycheck.nl, prepaidsimkaart.net, prepaidsimkaarten.nl en vele andere.

  Wij ondersteunen affiliates met o.a:

  Zoekmachine Marketing
  Creatieve uitbreidingen in verdienmodellen
  Ontwikkelen & onderhandelingen van betere deals naar adverteerders

  Onze affiliate marketing partners

  Binnen het performance based segment werken wij onder andere met de volgende partners: