info [@] musclemedia.nl 085 - 0654 113

SEA Consultancy

SEA / Search Engine Advertising / Zoekmachine Adverteren

SEA is een afkorting van Search Engine Advertising wat in het Nederlands “Zoekmachine Adverteren” betekent. Kort gezegd is “zoekmachine adverteren” het inkopen van advertentie plaatsten in zoekmachines. Hierbij wordt er per klik afgerekend en kun je op een gemakkelijke manier via verschillende instellingen je specifieke doelgroep / potentiële klanten bereiken.

Google Adwords

Aangezien Google meer dan 98% marktaandeel bezit binnen Nederland, focussen wij ons voornamelijk op Google Adwords waarbij via een het Adwords platform kan worden geadverteerd in de zoekmachine van Google plus Google producten als bijvoorbeeld Gmail en Youtube. Wij ondersteunen bedrijven in het opzetten en/of onderhouden van deze Google Adwords Campagnes.

Google Adwords werkt op basis van marktwerking waarin er wordt geboden op advertentie plaatsen. Verder zijn deze biedingen gekoppeld aan de kwaliteit van zowel advertentie, targetting, website, instellingen en strategie. Het gaat dus veel verder dan de meeste bedrijven denken. Google Adwords werkt via een PPC model wat Pay-per-click betekent. Je betaalt dus per klik. Mede hierom zijn er tal van instellingen en strategieën met als doel om zo min mogelijk kosten per klik te betalen. Het komt vaak voor dat twee concurrerende bedrijven op één bepaald keyword enorme verschillende kosten hebben.

Voorbeeld: Bedrijf A kan voor hetzelfde keyword waar Bedrijf B ook op biedt, €0,10 per klik betalen terwijl bedrijf B €0,90 per klik betaalt. Tevens is het dan nog mogelijk dat Bedrijf A zelfs hoger staat gepositioneerd binnen de Google Adwords resultaten en dus meer bezoekers (potentiële klanten) vangt.

Wij kunnen helpen in de volgende situaties:

  • Het opzetten van nieuwe Adwords Campagnes. Hierbij behoort een uitgebreid keyword onderzoek en de invulling van verschillende campagnes, advertentiegroepen, advertentie teksten, keyword selecties, targetting, etc.

 

  • Het optimaliseren van bestaande campagnes onder SEA Consultancy. Dit betekent dat wij toegang moeten krijgen tot de bestaande campagnes en deze volledig binnenstebuiten zullen keren om na te gaan waar er meer winst (ROI) te behalen valt.

 

 • Voordat Adwords campagnes rendabel worden moet de conversie op de betreffende website natuurlijk in orde zijn. Daarom adviseren wij ook om een gedeelte website analyse door te voeren om te kijken welke stappen in de conversie funnel geoptimaliseerd moeten worden.

Mogelijke Doelstellingen voor het inzetten van Google Adwords

 • Meer bezoekers genereren
 • Meer leads genereren
 • Meer producten verkopen via de website
 • Branding en Naamsbekendheid genereren
 • Specifieke doelgroepen bereiken
 • Specifieke geografische plaatsen bereiken
 • Acties of Aanbiedingen zo snel mogelijk bekend maken, etc.

Google Adwords uitbesteden?

Neem via onderstaand contactformulier direct contact met ons op!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoon nummer (verplicht)

Website URL (verplciht)

Onderwerp

Uw bericht

captcha

SEA Consultancy
Beoordeel ons