Online Marketing Bureau voor Internet Marketing

Technische SEO

Wil jij weten of jouw website alle richtlijnen van Google wel naleeft of dat je website nog beter kan presteren? Wij helpen jou graag met het Technische aspect van SEO! Denk hierbij aan onder andere:

Indexability, Crawlability & Readability
Meta data, tags, Sitemaps, HTML, Structured data, etc.
Websitesnelheid optimalisatie (Sitespeed)
Site structuur & Body content
Mobile friendly techniek
Image optimization

Wat is Technische SEO?
Technische SEO zorgt ervoor dat je website voldoet aan de technisch richtlijnen van zoekmachines als Google, met als doel: Hogere posities in de zoekresultaten!

Vrijblijvend Technisch SEO advies?

Laat je gegevens achter en neem contact op met Wesley of Donat.

wesleyDonat Berisha

  Vandaag de dag wordt de term “Technische SEO” veel gebruikt voor SEO elementen die 10 jaar geleden nog gewoon onder het overkoepelende “SEO” werden genoemd. Dit is voor ons dus de normaalste zaak van de wereld maar met een “nieuwe” naam. Wij helpen je op deze pagina met het onderscheiden van verschillende elementen die tegenwoordig onder Technische SEO worden geschaald.

  Note: Wanneer wij op deze gehele website schrijven over SEO, bedoelen wij SEO in de breedste zin van het woord. Hier valt dus ook “Technische SEO” onder. 

  technische-seo

  Technische SEO Analyse uitbesteden?

  Wil je een technische SEO analyse laten doen? Wij helpen je graag om de techniek van je website “Google proof” te maken. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze SEO specialisten kunnen binnen een paar minuten zien wat er voor jouw website aan te raden is.

  Wat is een technisch SEO analyse?

  Een Technische SEO analyse omvat verschillende elementen. De Technische SEO checklist die wij hanteren bevat vier overkoepelende elementen:

  Indexability
  Crawlability
  Readability
  Sitespeed (website snelheid)

  *Sitestructuur valt zowel onder indexability als crawlability


  Onder ieder element vallen er tal van subitems wat natuurlijk te veel is om op deze pagina te weerleggen met een passende uitleg. No worries, “Hakuna Matata”, wat deze vier elementen exact inhouden en tevens kunnen inhouden voor jouw website, vertellen wij direct in ons kennismakingsgesprek.

  Technische SEO analyse of SEO Audit?

  In een volledige SEO Audit ofwel XL SEO rapport, wordt de volledige technische SEO analyse ook meegenomen. Zoals eerder besproken in deze pagina hoort het technische SEO vlak, gewoonweg onder de totale noemer “zoekmachine optimalisatie”.

  In de meeste gevallen raden wij aan om een volledige SEO Audit te laten doen waarbij de technische seo scan ook bij zit inbegrepen. Met de volledige Audit mis je geen kritische optimalisatie slagen aangezien wij de gehele website binnenstebuiten keren.

  wesleyDonat Berisha

  Hoe gaat onze Technische SEO Specialist te werk?

  Binnen Muscle Media werken wij met opgestelde workflows en analyse templates. Zo hebben wij ook voor intern gebruik een Technische SEO checklist. Onze SEO specialisten, die tevens Technische SEO specialisten zijn, hebben een vaste werkwijze en stappenplan om de technische analyse uit te voeren.

  Het werkproces van een Technische SEO analyse gaat als volgt:

  technische-seo-analyse-werkproces

  Wij brengen alle knelpunten in kaart & rangschikken deze naar prioriteit.

  Wij zetten onze prioriteiten rangschikking af tegenover de personen die de implementatie moeten gaan verrichten. Wat is de logische strategische volgorde? Wie doet wat en wanneer?

  Uitvoering: Wat doen wij? Wat doen jullie intern of jullie webdesign bedrijf?

  Na de implementatie doet onze SEO specialist direct een “check up” of alles goed is doorgevoerd. Hierbij zal er worden aangestuurd waar nodig. Tot slot is dit ook de fase van monitoring en eventuele bijsturing. Wij houden de resultaten en effecten van de nieuwe technische optimalisatie slagen in de gaten en rapporteren dit binnen de afgesproken frequenties.

  Extra informatie over het technische werkproces
  Er wordt gekeken binnen de eerste vier elementen die hierboven beschreven zijn. Binnen ieder element vallen meerdere subitems wat allen samen de technische SEO checklist vormt.
  Ieder punt wat niet correct wordt bevonden of waar onze specialist kansen ziet voor verbetering, wordt gedocumenteerd met een concrete uitleg.

  De gehele documentatie ontvang jij na uitwerking van de volledige analyse per PDF in je mailbox. In deze mail doen wij direct enkele suggesties voor een afspraak waarin wij het Technische SEO analyse rapport gezamenlijk grondig doornemen. Tijdens dit “presentatie & adviesgesprek” zal onze specialist jou zo nodig additioneel adviseren met betrekking tot implementatie van alle optimalisatie punten.

  Technische SEO Cursus

  Wij geven verschillende cursussen waaronder ook een technische SEO cursus. In deze cursus leren wij onze cursisten exact waar je op moet letten bij de “technische optimalisatie” van een website.

  Heb je interesse in een Technische SEO cursus? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Voor meer informatie over onze cursussen en trainingen, zie de pagina: Online Marketing Cursussen.

  online-marketing-cursus-training